La inceputul anilor 90 s-a adoptat pe scara larga injectarea cu toxina botulinica pentru tratamentul ridurilor de expresie si hiperhidrozei (transpiratia excesiva). Aceasta toxina este produsa de bacteria Clostridium botulinum si, in cantitati atent calculate de dermatolog, inhiba transmiterea impulsului nervos asupra musculaturii din regiunea injectata.

Folosind un ac foarte mic si subtire se injecteaza toxina botulinica direct in muschii din jurul ridurilor. Acestia se relaxeaza incurajeaza intinderea tegumentului ce acopera respectiva grupa musculara, practic se obtine o zona fara cute si riduri, observandu-se o intinerire cu circa 5-10 ani.

Tratamentul cu toxina botulinica este o interventie dermato-cosmetica ce se realizeaza rapid si in siguranta doar de catre un medic dermatolog bine pregatit. Doamna doctor Viorica Gabrian va sta la dispozitie pentru a recomanda strategia optima de tratament si a va raspunde la orice intrebari legate de aceasta procedura. Pentru a programa o discutie cu doamna doctor Viorica Gabrian apasati aici sau sunati la numarul de telefon 0723272446.

Injectiele cu toxina botulinica nu necesita anestezie sau internare, procedura dureaza cateva minute iar in cazul in care exista disconfort acesta este minim si dureaza cateva secunde. Rezultatele procedurii devin vizibile in cateva zile (de la 3 pana la 10 zece zile in functie de varsta pacientului si zona vizata) si dureaza in medie intre 3 si 6 luni. Pentru a beneficia de cele mai bune rezultate este indicat sa aplicati planul de tratament recomandat de dermatolog, obtinand astfel efecte de mai lunga durata dupa mai multe sesiuni de tratament.

Folosind toxina botulinica s-au obtinut rezultate foarte bune pentru tratarea:

  • Ridurilor de incruntare (dintre sprancene)
  • Ridurilor de mirare (ridurile orizontale de pe frunte
  • Ridurilor de sub ochi
  • Ridurilor pe pe nas (de la nas)
  • Sprancenelor cazute
  • Hiperhidrozei (transpiratia excesiva)

Tratamentul dermato-cosmetic cu toxina botulinica este adresat atat femeilor cat si barbatilor. In rarele situatii in care apar, cele mai frecvente reactii secundare sunt senzatia de amorteala, edematierea (umflarea), echimozele (vanatai) sau senzatia de furnicatura din zona injectata. Aceste efecte secundare sunt temporare si in mod normal va puteti relua activitatea zilnica imediat dupa tratament.

Este foarte important sa evitati masarea sau atingerea zonei tratate cel putin timp de 4-6 ore dupa injectare. In primele zile dupa tratamentul cu toxina botulinica este interzisa expuerea la situatii ce ar putea duce la inrosirea excesiva a fetei (plaja, solar, fitness), de asemenea in urmatoarele 3 saptamani dupa interventie sunt contraindicate tratamentele cosmetice dure sau tratamentele chirugicale faciale.

Rolul tratamentului cu toxina botulinica in cazurile de transpiratie excesiva este acela de a bloca eliberarea unui mediator chimic care stimuleaza secretia glandelor sudoripare de la nivelul palmei. In urma injectarii toxinei botulinice, este inhibata secretia sudoripara palmara. Palmele vor fi uscate, cu un aspect care nu mai pune probleme psiho-sociale.
Tehnica folosita consta in injectarea palmelor cu toxina botulinica preparata, intradermic. Numarul de injectari este variabil, dar scopul principal este acoperirea intregii palme. Rezultatul este evident dupa 3-4 zile si dureaza 6-9 luni

Pentru a vedea ce riduri puteti elimina si ce efecte se pot obtine daca apelati la tratamentul cu toxina botulinica apasati aici sau sunati la numarul de telefon 0723272446 pentru a programa o consultatie.