Impetigo sau “bubele dulci”

Tinea incognito

Astăzi vă prezint cazul unui pacient care a venit la consultație în urmă cu trei săptămâni pentru că la nivelul feței îi apăruse cu 2-3 săptămâni în urmă o leziune care a evoluat progresiv până la un placard inflamator de aprox 7-8 cm diametru, eritemato-violaceu, presărat cu leziuni papulo-pustuloase și ceva scuame, cu margine ușor circinată, acuzând prurit și senzație de arsură.

Impetigo sau “bubele dulci”

Impetigo sau “bubele dulci”

Astăzi câte ceva despre impetigo sau “bubele dulci”. Este vorba despre o infecție cutanată bacteriană contagioasă cu două forme clinice, impetigo-ul veziculos, cea mai frecventă formă, produs de stafilococ / streptococ / ambii și impetigo-ul bulos produs de stafilococ.

Carcinomul bazocelular

Carcinomul bazocelular

Astăzi vă prezint un caz de carcinom bazocelular cu o localizare mai rară. Este vorba despre un pacient de sex masculin care s-a prezentat la consultație cu o formațiune tumorală nodulară, fermă, asimptomatică, cu diametru de aproximativ 3cm, dezvoltată în ultimii 2-3 ani de zile la nivelul gambei. Am suspicionat diagnosticul de carcinom bazocelular și i-am recomandat prelevarea unei biopsii care a confirmat diagnosticul clinic. Ulterior tumora a fost excitată prin tehnica Mohs.

Larva migrans cutanată

Melanomul

Melanomul, pacient în cabinet în aceasta săptămână. Dificil de comunicat diagnosticul într-un mod empatic, blând dar și ferm în același timp. Dificil de convins pacientul să renunțe la o călătorie de câteva luni și să facă intervenția în cel mai scurt timp, mai ales într-o astfel de situație în care pacientul nu are niciun fel de disconfort!

Larva migrans cutanată

Infecție mixtă a unghiilor, bacteriana și micotica

Astazi vă prezint pe scurt cazul unei paciente care mi-a solicitat o consultație în urma cu câteva luni întrucât, după îndepărtarea gelului semipermanent, a observat că unghiile de la mâini au o culoare anormală verde negricioasă.

Larva migrans cutanată

Larva migrans cutanată

Astăzi vreau să vă prezint pe scurt o boală rară, cred ca am văzut 3-4 cazuri în treizeci de ani de activitate. Avantajul în dermatologie este că odată văzut nu se mai uită. Este vorba despre un pacient recent întors din vacanță dintr-o țară exotică; a venit la cabinet foarte speriat cu erupția aceasta însoțită de prurit foarte intens și senzația extrem de neplăcuta ca îi umblă ceva prin piele.