Arsurile solare

Semnele si simptomele arsurilor solare apar in mod obisnuit la cateva ore dupa expunerea la soare si includ durere, usturime, inrosirea pielii si, ocazional, aparitia veziculelor si flictenelor (basicute cu lichid). Intrucat expunerea afecteaza de obicei portiuni intinse ale pielii, arsurile solare pot provoca si dureri de cap, febra si stari de oboseala.

Daca ati suferit arsuri solare se recomanda:

  • O baie sau un dus rece, care va pot calma senzatia de usturime; Aplicarea unei lotiuni calmante dupa plaja, cumparata din farmacie;
  • Sa nu spargeti flictenele pentru a evita infectiile si pentru a grabi vindecarea arsurilor; compresele cu apa rece va pot fi de ajutor;
  • In caz de dureri de cap sau/si febra puteti lua un analgezic precum aspirina, paracetamol, ibuprofen. Nu se administreaza aspirina copiilor si adolescentilor, deoarece poate provoca o boala rara, dar extrem de periculoasa (Sindromul Reye).


Consultati medicul daca arsurile solare duc la complicatii precum eruptii cutanate, mancarime sau febra.

Pentru a evita astfel de neplaceri este indicat sa va faceti o programare la un cabinet de dermatologie in vederea unei consultatii de specialitate in cadrul careia veti putea primi informatii legate de riscul expunerii prelungite la soare, ce creme de fotoprotectie trebuie sa folositi.

Daca aveti alunite „nevi” este bine ca periodic sa fie examinate de un dermatolog, expunerea prelungita la soare creste riscul aparitiei unui cancer extrem de agresiv: melanomul.

Sunati la 0723272446 sau apasati aici pentru a programa o consultatie la cabinetul doamnei Doctor Dermatolog Viorica Gabrian.