Tratament herpes genital

Herpesul genital

Este produs de virusul herpetic tip 2, VHS 2, si se transmite prin contact sexual sau de la mama la nou nascut in timpul nasterii.

Dupa infectia primara virusul herpetic dispare din leziunile cutanate, dar persista in stare de latenta in ganglionii nervilor senzitivi corespunzatori teritoriului afectat; de aici, in anumite conditii, poate migra de-a lungul traiectului nervos si produce recurente.

Infectii cu papilomavirusuri umane

Infectii cu papilomavirusuri umane

Papilomavirusurile umane sunt un grup de virusuri ADN care cuprinde zeci de tipuri distincte. Afecteaza in special tegumentele extremitatilor si ale regiunii genitale si mucoasele genitala, orala si laringiana.

Tratament candidoza

Candidoza

Candida albicans este o ciuperca existenta in organism, avand ca poarta de intrare alimentele. Celula fungica ramane pentru o perioada in organism, fiind tinuta sub control de flora intestinala sanatoasa si de imunitate. In momentul in care apar modificari din punct de vedere al imunitatii, cat si a distrugerii florei intestinale, incep sa para problemele.

Dermatita atopica

Reprezinta ansamblul manifestarilor cutanate care apar la indivizii cu o predispozitie genetica de a dezvolta afectiuni alergice de tip eczema, astm bronsic, rinita alergica, conjunctivita alergica. Aceasta predispozitie a fost denumita atopie.

Alopecii - caderea parului

Alopeciile reprezinta afectiuni ale parului si scalpului caracterizate prin caderea difuza sau localizata a parului.

Alopeciile difuze sunt definite in raport cu o cadere normala de cca.100-200 de fire de par pe zi. Unele caderi ale parului sunt fiziologice (caderea parului lanugo la nou nascut si cea zisa seboreica la sexul masculin).

Despre acnee

Acneea este o boala comuna, partial determinata genetic, observata mai ales in perioada pubertara, dar si la adult. Este o afectiune polimorfa in care coexista diferite tipuri de leziuni: comedoane, papule inflamatorii, pustule, noduli si cicatrici adeseori aparute pe fond seboreic.

Arsurile solare

Semnele si simptomele arsurilor solare apar in mod obisnuit la cateva ore dupa expunerea la soare si includ durere, usturime, inrosirea pielii si, ocazional, aparitia veziculelor si flictenelor (basicute cu lichid). Intrucat expunerea afecteaza de obicei portiuni intinse ale pielii, arsurile solare pot provoca si dureri de cap, febra si stari de oboseala.

Trichomoniaza

Este o boala infectioasa a tractului genitor-urinar inferior, produsa de Trichomonas vaginalis, singurul protozoar patogen din genul Trichomonas. Acesta se fixeaza usor de mucoase si are tropism pentru epiteliile scuamoase.